Ideální jsou rohlíky starší. Rozkrojíme po délce.
V misce rozmícháme vajíčka, mazací sýr, můžeme přidat i nasekanou šunku, nebo pažitku. Osolíme.
Vnitřní stranu rohlíku namočíme do směsi a dáme na rozpálenou pánev, kde je pár kapek oleje.
Osmahneme během chviličky (vejce nesmí být syrové).
Podáváme se zeleninou.
Rychlé a chutné!!...
Čočku necháme namočit (minimálně 2 hodinky)
Uvaříme uzené masíčko (použít se dá i slanina, ale není to ono..)
Na pánev nastrouháme cibul, smícháme s rozetřeným česnekem + sůl, osmahneme do zlatova. Podlijeme vodou a krátce povaříme.
Čočku uvaříme do měkka (asi 45 minut), přidáme uzené maso, cibulku s česnekem a povaříme. Můžeme přidat špetku polévkového koření + špetku pepře, kapku octa.
Odstavíme,...